ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Μπαλτάς: Απορώ γιατί με απομάκρυνε ο Τσίπρας

Α. Μπαλτάς: Απορώ γιατί με απομάκρυνε ο Τσίπρας
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Την πικρία του και την απορία του για την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εξέφρασε σε συνέντευξή του ο τέως υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

«Για την απομάκρυνσή επιτρέψτε μου μόνο να πω ότι μου έχει μείνει η απορία. Αλλά ως εκεί. Πάντως νομίζω πως δεν κατέστρεψα ούτε την Παιδεία, ούτε τον Πολιτισμό», τονίζει ο ίδιος στην εφημερίδα Τα Νέα.

Σε ερώτηση για το αν υπήρχαν ενστάσεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ για τη θητεία του, ο κ. Μπαλτάς σημείωσε: «Πιθανόν. Αλλά δεν μπορούσα να γνωρίζω περισσότερα» και πρόσθεσε πως δεν ασχολήθηκε καθόλου με τις φήμες περί ανασχηματισμού. «Δεν μου αρέσει να περνά καν η υποψία ότι σπρώχνω προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Εκείνη την εβδομάδα είχα προγραμματίσει την παρουσία μου στην έναρξη του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και επισκέψεις σε εποπτευόμενους φορείς, πράγμα που έκανα».

Ο τέως υπουργός χαρακτήρισε εχθρική κίνηση προς τη νέα υπουργό, τις καταγγελίες του κ. Θεοδωρόπουλου για το Φεστιβάλ, καθώς και του κ. Παπαγεωργίου για το Εθνικό, την πρώτη ημέρα που αλλάζει η πολιτική ηγεσία.

Ερωτώμενος για την παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του, Παναγιώτη Δούρου, τόνισε πως δεν επρόκειτο για παραίτηση, διευκρινίζοντας: «Του ζήτησα να φύγει με τη φράση ''δεν σου έχω πλέον εμπιστοσύνη". Είχαν προηγηθεί διάφορα περιστατικά κι είχαν συσσωρευτεί μέχρι σημείο κορεσμού. Φτάσαμε έτσι στο αποκορύφωμα, παρά το γεγονός ότι ίσως να έπρεπε να είχα δράσει νωρίτερα” σημειώνει, ενώ προσθέτει: “για λόγους προστασίας του ίδιου και επειδή δεν χρειάζεται να δημιουργείται η αίσθηση σκανδάλου, άφησα να εννοηθεί ότι πρόκειται για παραίτηση».

Ο κ. Μπαλτάς άφησε αιχμές και για τη Ρένα Δούρου, αδερφός της οποίας είναι ο Παναγιώτης Δούρος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οφείλω να ομολογήσω ότι από τότε που απομακρύνθηκε ο Δούρος από το υπουργείο, τα έργα του ΥΠΠΟΑ με την Περιφέρεια άρχισαν να καθυστερούν και να εμφανίζουν προβλήματα».

Όπως είπε ο κ. Μπαλτάς, απαντώντας σε σχετική ερώτησε, από ένα σημείο και μετά (έπειτα και από την απομάκρυνση Δούρου) «άρχισα να αντιλαμβάνομαι κάτι σαν προσπάθεια συνολικής υπονόμευσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ