«Από τα 13 δισ. του Μαρινάκη, στα 40 του Πιερρακάκη»: Αντίδραση ΕΛΑΣ στις κυβερνητικές κοστολογήσεις
Ο Αλέξης Τσίπρας
Konstantinos Tsakalidis / SOOCΤην αντίδραση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης πυροδότησε η κοστολόγηση του προγράμματος που ανακοίνωσε στην 90η ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στα 40 δισ., σχολιάζοντας πως το κυβερνητικό επιτελείο έχει παρουσιάσει διαφορετικές εκτιμήσεις για το κόστος των μέτρων.
Σε ανακοίνωσή της, ΕΛ.Α.Σ. κάνει λόγο για την «τρίτη κατά σειρά κοστολόγηση» και επισημαίνει πως «οι εκτιμήσεις μεταβλήθηκαν από τα 18 δισ. ευρώ που είχε αναφέρει ο κ. Κοντογεώργης, στα 13 δισ. ευρώ του κ. Μαρινάκη και στα 40 δισ. ευρώ που αναφέρθηκαν σήμερα από τον κ. Πιερρακάκη».
«Η κυβέρνηση έχει έφεση στις υπερκοστολογήσεις»
Το κόμμα του κ. Τσίπρα, στην ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τις διαφοροποιήσεις αυτές «υπερκοστολογήσεις» και αναφέρει σκωπτικά ότι η κυβέρνηση «έχει έφεση στις υπερκοστολογήσεις». Παράλληλα, αφήνει «αιχμές» για τον κ. Πιερρακάκη, επικαλούμενη τις αναθέσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).
«Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια του σίριαλ», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.
- Διαβάστε περισσότερα - «Χάσαμε τον λογαριασμό»: Στα 13 δισ. ευρώ κοστολογεί το πρόγραμμα Τσίπρα το Υπουργείο Οικονομικών
Υπενθυμίζει, δε, πως το πρόγραμμα θα κατατεθεί στην προβλεπόμενη διαδικασία του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου.
Μάλιστα, απευθύνει κάλεσμα στην κυβέρνηση να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία και «να παρουσιάσει το πλήρες κόστος των δικών της εξαγγελιών για όλα τα έτη έως το 2030», αναφέροντας ότι «δεν θα πρέπει να παρουσιάζεται μόνο ο αριθμός που τη βολεύει».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπουργείο Οικονομικών: Πάνω από 40 δισ. το κόστος του προγράμματος Τσίπρα στην τετραετία
Τραγωδία στην Κίνα: 20 νεκροί από πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο - Έρευνες για αγνοούμενους
14:35
Attica Group: Ενδυναμώνοντας σταθερά το αποτύπωμα στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον
14:27
Συνελήφθη στην Κομοτηνή Έλληνας με ερυθρά αγγελία της Interpol για παράνομη διέλευση συνόρων
14:24
Αναβλήθηκε για αύριο η νεκροψία στη σορό του Γιώργου Μαζωνάκη - Τεχνικό σύμβουλο ορίζει η οικογένεια
14:15