ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν θα γίνει συμπλήρωμα του παλιού

Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν θα γίνει συμπλήρωμα του παλιού
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι το Ποτάμι δεν θα γίνει συμπλήρωμα του παλιού.

Στην εισηγητική του ομιλία στη συνεδρίαση της ΜΕ.ΣΥ.Α. (Μεγάλη Συνέλευση Αντιπροσώπων –αντίστοιχη της Κεντρικής Επιτροπής), ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως αυτή η κυβέρνηση δεν διαθέτει διάθεση και σχέδιο για αλλαγές, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, «τα υπουργικά τους συμβούλια έχουν από όλα: λαϊκιστές, ψεκασμένους, σταλινικούς, γραφικούς, επικίνδυνους γραφικούς... Ποιοι δεν εμπίπτουν σε αυτές τις κατηγορίες; Μένει να αποδειχθεί».

«Ήρθε ο Σταθάκης υπέγραψε για τον Χρυσό. Ήρθε ο Γαβρόγλου θα τα βρει με την ιεραρχία. Ήρθε η Αχτσιόγλου θα υπογράψει τα εργατικά. Είναι αυτό σχέδιο; Αρκούν τα μπαλώματα όταν είσαι μέσα σε μια καταιγίδα;», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη να μην να δυναμιτιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. «Πρέπει να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, να συμφωνήσουν ΔΝΤ και Ευρωπαίοι δανειστές στο θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους και να αρχίσει - την άνοιξη του '17- η αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ. Να αποκτήσει η χώρα πρόσβαση στο φθηνότερο χρήμα», τόνισε.

Ο κ. Θεοδωράκης κατήγγειλε τα φαινόμενα λαϊκισμού που ενισχύονται με την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ, ενώ όπως είπε, ο ίδιος δεν ξαφνιάστηκε από την επιτυχία του εκλεγμένου προέδρου. «Είναι ο λύκος που ταΐζαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας: «Ψεκασμένες θεωρίες, μίσος, φόβος... όλα αυτά που διεγείρουν τα ταπεινά ένστικτα των ανθρώπων. Ψέματα και αλαζονεία. Λαϊκισμός - δημαγωγία - εθνικισμός. Ένας δισεκατομμυριούχος που με τα εκατομμύρια του έστησε από νωρίς το παιγνίδι υπέρ του».

Αναφερόμενος στη ΝΔ , η οποία , όπως είπε, ζητάει εκλογές, αλλά και ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αναρωτήθηκε πως μπορούν να συμβούν και τα δύο μαζί ταυτοχρόνως και ζήτησε εξηγήσεις. «Εκτός αν τις εκλογές τις ζητάμε επειδή αρέσουν στις δημοσκοπήσεις και για την αξιολόγηση μιλάμε για να δέσουμε τους ευρωπαϊστές», επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι χρειάζεται η χώρα ένα κίνημα ανατροπής».

Αλλά ούτε και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μπορεί να εκφράσει αυτό το κίνημα ανατροπής, όπως είπε. «Οι εξελίξεις τον τελευταίο μήνα δείχνουν, ποιοι είναι καρφωμένοι στις καρέκλες τους και θέλουν όλους τους άλλους γαρνιτούρα στα σχέδια τους. Όμως εμείς που γεννήσαμε το καινούργιο. Δεν θα γίνουμε τσόντα του παλιού », υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, «αυτός ο χειμώνας θα αποδείξει ότι και να μην υπήρχε το Ποτάμι θα έπρεπε να το εφεύρουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ