ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΚΑΣ: Από την Τρίτη οι πιστώσεις των αντισταθμιστικών στους δικαιούχους

ΕΚΑΣ: Από την Τρίτη οι πιστώσεις των αντισταθμιστικών στους δικαιούχους

«Έχουμε μια τεράστια συμμαχία εταίρων για τα εργασιακά», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9fm» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος επιβεβαιώσε ότι οι πιστώσεις στους λογαριασμούς αυτών που δικαιούνται τα αντισταθμιστικά για το ΕΚΑΣ, θα αρχίσουν αύριο, Τρίτη (22/11) και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.

Τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και, όπως χαρακτηριστικά είπε, να υπερισχύουν οι κλαδικές συμβάσεις.

Όπως εξήγησε στο «Πρακτορείο 104,9fm», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας μετά επιστροφή των συμβάσεων εργασίας θα διευκολυνθεί και ο έλεγχος του υπουργείου και του ΣΕΠΕ για το σύνολο της αγοράς εργασίας, ώστε κάποια στιγμή να μπει τέλος στην εργασιακή ζούγκλα.

Ερωτηθείς για τον κατώτατο μισθό, στο πλαίσιο και των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ο κ. Νεφελούδης επέμεινε στην πάγια θέση της κυβέρνησης ότι ο μισθός πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και όχι απόφαση ενός υπουργού, όπως ισχύει σήμερα.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, έκανε γνωστό πως 21 εκατομμύρια έχουν δεσμευτεί για να αρχίσει η σταδιακή καταβολή των ΕΦΑΠΑΞ, ενώ ενημέρωσε ότι σταδιακά ξεκινά και η καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν εδώ και τρία χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ