ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τη διαδικασία του επείγοντος συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κινητικότητα

Με τη διαδικασία του επείγοντος συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κινητικότητα

Ένταση με το καλημέρα επικράτησε στη Βουλή, όπου ξεκίνησε να συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος, καθώς απαιτεί προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, το νομοσχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για τις διαδικασίες που ακολουθούνται με την αρμόδια υπουργό Όλγα Γεροβασίλη να αναφέρεται στα «ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα» και τις «ειδικές συνθήκες που υπαγορεύουν» την ψήφιση του νομοσχεδίου για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων ως επείγον.

Από την πλευρά τους τόσο οι εισηγητές της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όσο και του ΚΚΕ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι, ενώ έδωσε πέντε μήνες για να γίνει διαβούλευση επί του νομοσχεδίου, τώρα ζητά να συζητηθεί και να ψηφιστεί σε δύο μέρες με την διαδικασία του επείγοντος.

Για νομοσχέδιο «τομή» που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού δημόσιου τομέα, ο οποίος θα λειτουργεί με διαφάνεια και αξιοκρατία, έκανε λόγο η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ