Ο Κώστας Ζαχαριάδης προσχωρεί και επίσημα στην ΕΛΑΣ - Ποιοι βρίσκονται μια ανάσα από το κόμμα Τσίπρα
Ο Κώστας Ζαχαριάδης
INTIME NEWS«Τώρα είναι η ώρα για τη μεγάλη πολιτική συσπείρωση του χώρου μας. Τώρα είναι η ώρα για την πανστρατιά», σημειώνει στην ανάρτησή του ο Κώστας Ζαχαριάδης με την οποία ανακοίνωσε τη συμπόρευσή του με το φορέα του Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστή την απόφασή του να συστρατευθεί με την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη, εξηγώντας τους λόγους αυτής της κίνησης μέσα από ανάρτηση και βίντεο όπου τονίζει πως «αποφάσισα να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια με στόχο την προοδευτική αλλαγή».
Αναλυτικά η ανάρτησή του:
«Έχω πάρει τις αποφάσεις μου και θέλω να τις μοιραστώ μαζί σας.
Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και προοδευτική αλλαγή στο περιεχόμενο της ασκούμενης πολιτικής.
Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη είναι σήμερα ο χώρος που μπορεί να υπηρετήσει τις αξίες που με κινητοποιούν και η συνέχεια της πολιτικής μου διαδρομής.
Η ίδρυση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, αναδιατάσσει τον χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς και μπορεί να πετύχει στην ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών.
Για αυτό αποφάσισα να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια με στόχο την προοδευτική αλλαγή.
Τώρα είναι η ώρα για την μεγάλη πολιτική συσπείρωση του χώρου μας.
Τώρα είναι η ώρα για την πανστρατιά».
Σημειώνεται πως τη Δευτέρα (12/10), ο Βασίλης Κόκκαλης που είχε ανακοινώσει από το καλοκαίρι την παραίτησή του από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε πως αποφάσισε να συμμετάσχει στην ΕΛΑΣ.
Ποιοι οδεύουν προς Αμαλίας
Δύο είναι τα δεδομένα που καθορίζουν τις πολιτικές διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς το επόμενο διάστημα, Η προοπτική αποχώρησης στελεχών που ανήκουν στην παλαιότερη γενιά του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συμπορευτούν με το κόμμα του Α. Τσίπρα σε συνδυασμό με την απαίτηση του πρώην πρωθυπουργού να παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες όσοι επιλέξουν να τον ακολουθήσουν.
Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, οι Διονύσης Καλαματιανός, Χάρης Μαμουλάκης και Μίλτος Ζαμπάρας αναμένεται να κάνουν την αρχή, με τις παραιτήσεις τους να μην αποκλείεται να δρομολογηθούν ακόμη και εντός του Οκτωβρίου.
Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν οι Κώστας Μπάρκας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Γαβρήλος, Γιώργος Ψυχογιός, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Καλλιόπη Βέττα, Μαρίνα Κοντοτόλη, Πόπη Τσαπανίδου, καθώς και η Όλγα Γεροβασίλη.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση του Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος μέχρι τώρα αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά του.
Αύριο «σφραγίζεται» οριστικά η κλινική στην Θεσσαλονίκη όπου γίνονταν παράνομα χημειοθεραπείες
09:37
Τραμπ: «Η Ουκρανία και η Ρωσία συμφώνησαν επειδή το είπα εγώ» - «Οι Χούθι παρεκτρέπονται»
09:30
Το στοίχημα του Τραμπ πίσω από τη συμφωνία με τον Πούτιν για το ντίζελ - Τι θέλει να πετύχει
09:23
Συναγερμός στην Ευρώπη: Στόχος κυβερνοεπίθεσης σούπερ μάρκετ σε Βέλγιο και Ολλανδία μετά τη Γαλλία
09:13