ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη Βουλή για τις δηλώσεις Ερντογάν και Ράμα

Κόντρα στη Βουλή για τις δηλώσεις Ερντογάν και Ράμα
Eurokinissi

Ευθείες βολές στην κυβέρνηση για ανικανότητα διαχείρισης των προκλητικών δηλώσεων Ερντογάν και Ράμα, εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος που ήρθε σε κόντρα στη Βουλή με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και αναρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση «κοιμάται», καθώς ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών –όπως είπε- εμφανίστηκε να μην γνωρίζει τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού για την Συνθήκη της Λωζάννης.

«Το υπουργείο Εξωτερικών όφειλε να τον έχει ενημερώσει, είναι εμφανής η ανεπάρκεια του σε ζητήματα ενημέρωσης, η πρεσβεία στην Άγκυρα λειτουργεί. Τι συμβαίνει και έχουμε αλλεπάλληλα προβλήματα επικοινωνίας; Μήπως κοιμάστε; Μήπως να σας αφυπνίσουμε με την κριτική μας;», διερωτήθηκε και σημείωσε ότι το κόμμα του έχει τηρήσει ήπια αντιπολιτευτική τακτική για τα εθνικά ζητήματα.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν μπορούσε να έχει επιβεβαίωση της είδησης, οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ ήταν ξεκάθαρες», σχολίασε η υφυπουργός Οικονομικών με τον Ανδρέα Λοβέρδο να χαρακτηρίζει ανήκουστη την αναφορά της και την Κατερίνα Παπανάτσιου να επιμένει πως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν είχε επιβεβαίωση της είδησης. «Δεν είπα ότι δεν το ήξερε», είπε.

«Δυναμίτη στα θεμέλια των συνθηκών», χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ερντογάν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας , κατηγορώντας την κυβέρνηση για υποβάθμιση μιας μέγιστης απειλής.

«Σε αυτό το περιβάλλον είναι επιτακτικό πλέον να συγκληθεί το συντομότερο δυνατόν το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συζητήσουν σε βάθος τις πολύ σοβαρές εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα, μακριά από τη λογική των εντυπωσιασμών που δημιουργούν τα φώτα της δημοσιότητας», τόνισε ο επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ