ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Κωστή Στεφανόπουλο στην Πάτρα

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Κωστή Στεφανόπουλο στην Πάτρα
ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ

Στον τόπο όπου γεννήθηκε, την Πάτρα, αναπαύεται η σορός του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο Α΄ δημοτικό κοιμητήριο της Πάτρας, περιμένοντας την σορό του Κωστή Στεφανόπουλου, για να του πουν το τελευταίο αντίο.

Λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι, η σορός του πέρασε την πόρτα του κοιμητηρίου. Στρατιωτικό άγημα και των τριών όπλων, καθώς και μπάντα του στρατού απέδωσαν τιμές, ενώ στη συνέχεια, το φέρετρο, που ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία, μεταφέρθηκε στον ιερό ναό του Αγγέλων. Εκεί εψάλη τρισάγιο από τον επίσκοπο Κερνίτσης, Χρύσανθο, ενώ τα παιδιά και τα εγγόνια του Κωστή Στεφανόπουλου στέκονταν συγκινημένα και ευλαβικά δίπλα στο φέρετρο του πατέρα και παππού.

17329871

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά το τέλος του τρισάγιου, η σορός του πρώην Προέδρου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Στη συνέχεια, τα μέλη της οικογένειας του Κωστή Στεφανόπουλου τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, ενώ λίγο πριν από τον ενταφιασμό, στρατιωτικό τμήμα απέδωσε τιμές, με ρίψη βολών.

17329905

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ταυτόχρονα, το πλήθος του κόσμου που βρισκόταν στο κοιμητήριο, τον αποχαιρέτησε με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Στην τελετή του ενταφιασμού παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, οι βουλευτές Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Νίκος Νικολόπουλος, ο πρώην υπουργός Βασίλης Μπεκίρης, δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ανώτατοι στρατιωτικοί, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, πρώην βουλευτές, αντιπροσωπεία προσκόπων, καθώς και πλήθος κόσμου.

17329870

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ας σημειωθεί, πως ξεχωριστή ήταν η παρουσία του επί χρόνια διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κωστή Στεφανόπουλου, Κώστα Κανελλόπουλου, ο οποίος, παρά την προχωρημένη ηλικία του, ήλθε στον ναό των Αγγέλων για να τον αποχαιρετήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ