ΣΥΡΙΖΑ: Απορρίφθηκε η πρόταση Πολάκη για συνέδριο και εκλογή προέδρου τον Ιανουάριο
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSIΑπορρίφθηκε μετά από ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση του Παύλου Πολάκη για διεξαγωγή συνεδρίου τον Ιανουάριο και εκλογή νέου αρχηγού. H πρόταση απορρίφθηκε με 52 ψήφους κατά, 30 υπέρ και 4 λευκά. Σημειώνεται ότι η Κεντρική επιτροπή αριθμεί συνολικά 170 μέλη.
Στην ομιλία του ο Παύλος Πολάκης είπε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ότι δεν περπατάει το πράγμα. Ο Τσίπρας και ο Ανδρουλάκης δεν μπορούν να γίνουν πλειοψηφικά ρεύματα γιατί δεν έχουν πρόγραμμα που να αντανακλά λαϊκά αιτήματα και ανάγκες. Εδώ υπάρχει δυναμικό, για να περπατήσει.
Όμως πρέπει να γίνει συνέδριο τον Ιανουάριο, συνέδριο ανακήρυξης υποψηφιοτήτων. Και σε μία εβδομάδα μέσα να πάμε σε εκλογή αρχηγού και Κεντρικής Επιτροπής. Αυτό μπορεί να αναστρέψει την πορεία του κόμματος. Αλλιώς δεν μπορεί αυτό το πράγμα να αναταχθεί».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εκθέσει με βίντεο τους πρώην βουλευτές του που δεν παραδίδουν την έδρα τους
Επεισόδια και συλλήψεις στη Γαλλία - Μαθητές, φοιτητές και «κίτρινα γιλέκα» στους δρόμους
16:30
Κως: Συνελήφθη 80χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικης
16:22
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι αποχωρεί από την προεδρία το 2030
16:11
Συνελήφθη 22χρονη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» έχοντας επάνω της 18 κιλά κάνναβης
16:00