ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ Eurokinissi

Με ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την ακολουθούμενη πολιτική και το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες να διατυπώνεται για άλλη μια φορά ξεκάθαρα από πλευράς ΝΔ, ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2017.

«Θα το δείτε ότι στο τέλος ακόμα κι αν η ΝΔ σας παρακαλάει να μην κάνετε εκλογές, θα κάνετε ηρωική έξοδο για να περιορίσετε την ήττα σας και να διασωθείτε. Κάντε το όμως όσο πιο γρήγορα γίνεται. Θα είναι καλό για την πατρίδα», σχολίασε ο εισηγητής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, αμφισβητώντας το κοινωνικό πρόσημο του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση οποιαδήποτε διευθέτηση για το χρέος και αν γίνει, κινδυνεύει να πάει χαμένη λόγω των ιδεοληψιών και της ανεπάρκειας της κυβέρνησης που ωθεί την οικονομία προς τα πίσω.

Ιδιαίτερα επικριτικός υπήρξε και ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος που κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών. «Με λογιστικού χαρακτήρα απάτες αφαιρεί από τους πολίτες με φόρους και περικοπές περίπου 4,8 δις ευρώ για να τους δώσει πίσω λιγότερο από 900 εκατ», είπε και πρόσθεσε ότι το “φάντασμα του κόφτη” πλανιέται πάνω από την κυβέρνηση που προσπαθεί με μεθοδεύσεις λογιστικού χαρακτήρα να αποφύγει την ενεργοποίησή του.

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ νομιμοποίησε τα δύο μνημόνια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ψηφίζοντας το τρίτο, αποδεχόμενη μείωση μισθών αι συντάξεων», είπε εκ μέρους του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος που μίλησε για αντιλαϊκό και φορομπηχτικό προϋπολογισμό. Την άποψη ότι η κυβέρνηση παίζει ένα από τα τελευταία της πολιτικά χαρτιά, εξέφρασε ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, εκτιμώντας ότι δεν θα μπορέσει να σταθεί για πολύ ακόμη.

Στον αντίποδα, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έκαναν λόγο για προϋπολογισμό που θέτει τις βάσεις για να εισέλθει η χώρα σε τροχιά ανάκαμψης. «Ο προϋπολογισμός δίνει το μήνυμα μιας νέας πορείας για τη χώρα, αρχίζει η ανοδική πορεία», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας, ενώ από τους ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καμμένος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2017 ως τον σημαντικότερο από το 2009 έως σήμερα και πρόσθεσε πως «εφόσον εκτελεστεί σωστά θα έρθουμε το 2018 να καταρτίσουμε έναν ακόμη καλύτερο από τον σημερινό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ