ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο «κύμα» συνεταιριστικών τραπεζών προανήγγειλε ο Ευ. Τσακαλώτος

Νέο «κύμα» συνεταιριστικών τραπεζών προανήγγειλε ο Ευ. Τσακαλώτος
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Επανασχεδιασμό των συνεταιριστικών τραπεζών προανήγγειλε στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποκαλύπτοντας μάλιστα, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επικοινωνία με τα «sparkassen» της Γερμανίας που αποτελούν ένα αρκετά πετυχημένο μοντέλο.

«Είμαστε πεισμένοι ότι ένα καινούριο κύμα συνεταιριστικών τραπεζών είναι συστατικό στοιχείο της αναπτυξιακής μας πολιτικής. Οι συνεταιριστικές τράπεζες έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Βεβαίως, πρέπει να το σχεδιάσουμε από την αρχή, να έχουν καλύτερη εταιρική διακυβέρνηση», επεσήμανε στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου. Έσπευσε πάντως, να διευκρινίσει ότι δεν αναφέρεται σε κάποια συγκεκριμένη, αλλά ότι υπήρξαν συνεταιριστικές τράπεζες με κακή εταιρική διακυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι συνεταιριστικές τράπεζες έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις εμπορικές τράπεζες, που έχουν την τάση να δανείζουν προκυκλικά, δηλαδή, «δανείζουν άφθονα όταν η οικονομία πάει καλά και κλείνουν την τάπα τελείως όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ