ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρηση Δ.Καμμένου μετά το «φρένο» ΣΥΡΙΖΑ σε νέους μάρτυρες

Αποχώρηση Δ.Καμμένου μετά το «φρένο» ΣΥΡΙΖΑ σε νέους μάρτυρες
Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Φρένο» στην κλήτευση πέντε επιπλέον μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση δανειοδότησης κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ, έβαλε η κυβερνητική πλειοψηφία. Η κίνηση αυτή ενόχλησε τον βουλευτή των ΑΝΕΛ και αντιπροέδρο της επιτροπής Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από τη συζήτηση.

Η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία 11 υπέρ, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 10 κατά από όλα τα υπόλοιπα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του Δημήτρη Καμμένου. Συνεπώς, δεν θα κληθούν προς εξέταση οι πρώην εκδότες της «Ελευθεροτυπίας» Μάνια Τεγοπούλου και Χάρης Οικονομόπουλος, ο δημοσιογράφος Άρης Δαβαράκης που είχε δηλώσει ότι το site του χρηματοδοτήθηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, ο Κώστας Γιαννίκος του Alter και τρείς ακόμα μάρτυρες σχετικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Το επιχείρημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο μεγάλος όγκος των πρακτικών που έχουν ήδη σωρευτεί από τις μέχρι τώρα καταθέσεις, καθώς και το γεγονός ότι θα πρέπει η Επιτροπή να συντάξει πόρισμα εντός της προθεσμίας που ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής. Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστήριξαν πως στόχος της επιτροπής είναι να ολοκληρώσει το έργο της και πως εάν ο χρόνος δεν επαρκεί, μπορεί να ζητηθεί και νέα παράταση.

Η εξεταστική επιτροπή αυτή την στιγμή συνεχίζει τις εργασίες της συζητώντας το πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη που ερεύνησε τα οικονομικά των κομμάτων, αλλά τέθηκε στο αρχείο από τον προϊστάμενό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ