ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία Σαμαρά για τα εθνικά θέματα

Ανησυχία Σαμαρά για τα εθνικά θέματα
EUROKINISSI

Ανήσυχος για το άνοιγμα τόσο πολλών εθνικών θεμάτων εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη Βουλή με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο κ. Σαμαράς διαπίστωσε ότι η χώρα δεν εκπέμπει σταθερότητα και ότι «έχουν σκάσει όλα τα θέματα μαζί κι αυτό δεν έχει ξαναγίνει».

Απέδωσε αυτή τη φάση έξαρσης των εθνικών θεμάτων στο ότι η Τουρκία και η Αλβανία «βρίσκουν έδαφος και τα κάνουν», γιατί η Αμερική είναι άγνωστο ακόμη πώς θα κινηθεί, ενώ η Ευρώπη έχει τα προβλήματά της με τις πολλαπλές εκλογές και εκτίμησε ότι χρειάζεται η Ελλάδα να διατηρεί σταθερή στάση.

Όσον αφορά την αδυναμία συμφωνίας στο Κυπριακό, ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι κρίσιμο στοιχείο για να υπάρχει συμφωνία, ήταν πάντα το εδαφικό, από την εποχή που ήταν ο ίδιος υπουργός Εξωτερικών. Και τότε υπήρχαν οι ιδέες Γκουεγιάρ που αναφέρονταν με λεπτομέρειες σ΄αυτό, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η περιοχή της Μόρφου είναι πολύ σημαντική και συμβολική. Κατά τον ίδιο, οι διαπραγματεύσεις πάντα έρχονται και παρέρχονται, ποτέ δεν μπορεί να πει κανείς ότι σταματάνε.

Απέφυγε να εκτιμήσει αν η χθεσινή αναφορά του κ. Τσίπρα στη Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το δρόμο για πρόωρες εκλογές, όπως σημειώνει το ΑΠΕ. Περιορίστηκε να παρατηρήσει ότι ο νέος νόμος για το Ασφαλιστικό που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2017, σε συνδυασμό με αυτά που έρχονται και ό,τι κουβεντιάζεται τώρα, έχουν αντανάκλαση στις σφυγμομετρήσεις.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ