ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η β’ αξιολόγηση στο επίκεντρο της επικοινωνίας Τσίπρα-Γιούνκερ

Η β’ αξιολόγηση στο επίκεντρο της επικοινωνίας Τσίπρα-Γιούνκερ
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/φωτογραφία αρχείου)

Για την πρόοδο που έχει καταγραφεί στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά και γενικότερα για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Χρήσιμο κι εποικοδομητικό» χαρακτήρισε το τηλεφώνημα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, καθώς η «δεύτερη αξιολόγηση οδεύει προς ολοκλήρωση» και ιδιαίτερα ενόψει της επίσκεψης του επιτρόπου Μοσκοβισί στην Αθήνα, την επόμενη Δευτέρα.

Ήταν μια ευκαιρία να συζητήσουν οι δύο άντρες το ελληνικό ζήτημα και να εξετάσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή του προγράμματος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν.

«Είναι γνωστές οι προσπάθειες και η προσήλωση του προέδρου Γιούνκερ να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη» τόνισε ο Μ. Σχοινάς, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η συζήτηση έχει πλέον τελειώσει.

Το Μαξίμου για τη συνομιλία

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνομιλία του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κομισιόν. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν οι εξελίξεις της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών εν όψει του Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη, καθώς και οι εξελίξεις σε Προσφυγικό και Κυπριακό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ