ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Ο Μητσοτάκης να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης

Κυβέρνηση: Ο Μητσοτάκης να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης
Το εσωτερικό μέρος του Μεγάρου Μαξίμου (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Η κυβέρνηση απάντησε άμεσα στο επίμονο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για άμεση προσφυγή στις κάλπες. Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τις πιεστικές αναφορές του προέδρου της ΝΔ για εκλογές εδώ και τώρα, τον καλούν να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης.

«Θα ήταν καλό να ερωτηθεί ο κ. Μητσοτάκης αν θα ήθελε να παραιτηθεί αύριο ο πρωθυπουργός και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, εν μέσω διαπραγμάτευσης», ανέφεραν, με την επισήμανση πως θα πρέπει να γίνει σαφές τι ακριβώς εννοεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν λέει να φύγουν το συντομότερο δυνατόν γιατί κάνουν κακό στη χώρα.

Οι ίδιες πηγές θεωρούν εφικτό να υπάρξει πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, με τα αγκάθια σε εργασιακά και δημοσιονομικό, να παραμένουν. «Δουλεύουμε για να κλείσουμε όλα τα μέτωπα», έλεγε υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή και πρόσθεσε οτι οι συζητήσεις συνεχίζονται στα δύο αυτά ακανθώδη ζητήματα και πως το πιθανότερο είναι μετά το Eurogroup να έρθουν κι άλλα νομοσχέδια προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή. Εάν επιτευχθεί η πολιτική συμφωνία θα ακολουθηθεί το ίδιο «μονοπάτι» με εκείνο της συμφωνίας της 24ης Μαΐου.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου υπάρχει πιθανότητα να συζητηθούν και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, ενώ τα βραχυπρόθεσμα –όπως επεσήμαναν οι κυβερνητικές πηγές- έχουν ιδιαιτέρως θετικό πρόσημο για την Ελλάδα.

Με αφορμή τα εγκαίνια, αύριο, του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι πρόκειται για ένα ακόμη Γραφείο στη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού, στα εννέα που ήδη υπάρχουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ