ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Real Polls για Θεσσαλία: Πρώτη η ΝΔ με 27,3% - Μονοψήφια η διαφορά με ΕΛΑΣ

Δημοσκόπηση Real Polls για Θεσσαλία: Πρώτη η ΝΔ με 27,3% - Μονοψήφια η διαφορά με ΕΛΑΣ

Οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες για τις εκλογές

SOOC

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την πρώτη θέση στην πρόβλεψη εκλογικού αποτελέσματος με 27,3%, η ΕΛΑΣ ακολουθεί με 18,5% και το ΠΑΣΟΚ με 12,8%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Real Polls που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της TRT - Θεσσαλικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. 

Τα ευρήματα αποτυπώνουν το γενικότερο κλίμα δυσαρέσκειας, καθώς η πλειονότητα των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η καθημερινότητά της έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια. Οι απαντήσεις αφορούν τόσο τη συνολική κατάσταση της χώρας όσο και τις συνθήκες διαβίωσης στη Θεσσαλία και την οικονομική κατάσταση των οικογενειών.

Τα ποσοστά των κομμάτων

Σύμφωνα με την πρόβλεψη εκλογικού αποτελέσματος, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 27,3%, διατηρώντας προβάδισμα 8,8 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΕΛ.Α.Σ., η οποία καταγράφει 18,5%. Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στο 12,8%, ενώ το ΚΚΕ και η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» συγκεντρώνουν από 6,1%.

Η Ελληνική Λύση καταγράφει 3,8%, η Πλεύση Ελευθερίας και η Φωνή Λογικής από 3,4%, η Νίκη 2,4% και το ΜέΡΑ25 2,2%. Οι Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο συγκεντρώνουν 1,1%, η Νέα Αριστερά 0,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Σπαρτιάτες καταγράφουν από 0,2%. Η Συμμαχία Ελλήνων εμφανίζεται με 8,3%, ενώ το 3,9% επιλέγει άλλο κόμμα.

dimoskopisi.jpg

Στην πρόθεση ψήφου και συγκεκριμένα στην ερώτηση «Αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,1%, ενώ η ΕΛ.Α.Σ. καταγράφει 16,2%. Η διαφορά μεταξύ τους περιορίζεται στις 7,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 11% και το ΚΚΕ 5,6%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 2,9%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5% και η Νίκη με 2,4%. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 0,8% και η Νέα Αριστερά 0,3%.