ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν: Τα σύνορά μας δεν αμφισβητούνται

Μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν: Τα σύνορά μας δεν αμφισβητούνται
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Andrea Bonetti

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης, έδωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κομοτηνή.

«Τα σύνορά μας δεν αμφισβητούνται και δεν επανακαθορίζονται. Η αμφισβήτηση των διεθνών συνθηκών είναι απαράδεκτη» ανέφερε ο κ. Τσίπρας ενώ σχετικά με το προσφυγικό τόνισε:

Η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας πρέπει να τηρηθεί πιστά. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι δίαυλοι επαφής ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να παραμείνουν ανοικτοί . Ο λαός μας δίνει μια μάχη για τις ευρωπαϊκές αξίες που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν ξεχάσει χώρα μας και ο λαός μας αναδεικνύει τον δρόμο των ανθρωπιστικών αξιών.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στη δεύτερη αξιολόγηση λέγοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν υπογράφει λευκά χαρτιά».

«Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις αρχών», συμπλήρωσε.

«Ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη είναι μπροστά μας, σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως «τα στοιχεία της οικονομίας είναι κάτι παραπάνω από θετικά και οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον αισιόδοξες».

«Διανύουμε τα τελευταία μέτρα μιας πολύ δύσκολης διαδρομής και στόχος μας είναι να ανασυγκροτηθεί παραγωγικά ο τόπος. Πρέπει να στηριχθούν όσοι υπέστησαν τα βάρη της κρίση» πρόσθεσε.

«Νέος εθνικός στόχος η μείωση της ανεργίας»

«Ο νέος μεγάλος εθνικός στόχος είναι η μείωση της ανεργίας, να φέρουμε δουλειές και εργασία και αυτό περνάει μέσα από τη δίκαιη ανάπτυξη» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι «η έρευνα και η εκπαίδευση είναι προτεραιότητες για την παραγωγική ανασυγκρότηση».

«Η παραγωγική αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέας είναι καθοριστικής σημασίας», ανέφερε επισημαίνοντας πως ο τομέας της έρευνας και της καινοτομίας είναι βασικός για τη στήριξη και την αναβάθμιση της τοπικής ανάπτυξης και τα συνεργατικά σχήματα είναι το κλειδί για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Για το Κυπριακό τόνισε πως η Κύπρος δεν χρειάζεται ξένους στρατούς και εγγυητές υπογραμμίζοντας πως η ελπίδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαθεί.

«Στηρίζουμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε αυτή την προσπάθεια. Ο κυπριακός λαός δικαιούται να ζει σε μια επανενωμένη Κύπρο, χωρίς κατοχή και εγγυήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ