ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολ. Γεροβασίλη: Επιδιώκουμε αποτελεσματική δημόσια διοίκηση

Ολ. Γεροβασίλη: Επιδιώκουμε αποτελεσματική δημόσια διοίκηση
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Οι επόμενοι μήνες είναι μήνες εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων για τη δημόσια διοίκηση, δηλώνει σε συνέντευξή της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Η ίδια τονίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μια λειτουργική, αποτελεσματική και αξιοκρατική δημόσια διοίκηση, προκειμένου να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της χώρας και την ανασύνταξη της κοινωνίας. Παράλληλα, αφού ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται ούτε τέθηκε ποτέ θέμα απολύσεων, εξηγεί ότι «η αναλογία προσλήψεων -αποχωρήσεων έχει μεταβληθεί από το αρχικό 1 προς 5 στο 1 προς 4 για το 2017 και 1 προς 3 για το 2018».

Αναφορικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο της κινητικότητας η κ. Γεροβασίλη αναφέρει στο Έθνος της Κυριακής ότι «είναι ένα σημαντικό "εργαλείο" για την ανακατανομή του προσωπικού των πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων βάσει των πραγματικών αναγκών κάθε φορέα», προσθέτοντας ότι «με το νέο σύστημα η μετάταξη γίνεται και πάλι η κύρια μορφή κινητικότητας και είναι εθελούσια».

Παράλληλα, σημειώνει ότι:

Η απόσπαση συνιστά πλέον μια κατ΄ εξαίρεση μορφή κινητικότητας, πρέπει να συνδέεται με την ύπαρξη αποδεδειγμένα σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών και να έχει περιορισμένη διάρκεια.

Για το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης είπε ότι «έχουμε τηρήσει τις υποχρεώσεις μας με βάση τη συμφωνία του Μαΐου, το ίδιο καλούνται να κάνουν όλες οι πλευρές» και υπογραμμίζει ότι «έτσι η χώρα θα εκπέμψει σήμα ότι η οικονομία σταθεροποιείται και ανακάμπτει».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ