ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Κουρουμπλής: Καταστροφή για την χώρα η πτώση της κυβέρνησης τώρα

Π. Κουρουμπλής: Καταστροφή για την χώρα η πτώση της κυβέρνησης τώρα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Καταστροφή» για τη χώρα χαρακτήρισε την πτώση της κυβέρνησης αυτή την στιγμή ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής απαντώντας σε ερώτηση για τις επίμονες φωνές της ΝΔ για πρόωρες εκλογές.

«Θα μπορούσα να πω "ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται". Εάν είναι να συμβεί στη χώρα καταστροφή είναι να πέσει η κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε να βρεθεί κοινός τόπος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε κρίσιμα θέματα, όπως το προσφυγικό, και ακόμη τα κάλεσε να δηλώσουν με σαφήνεια αν επιθυμούν την κατάρρευση της συμφωνίας με την Τουρκία.

Ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση υλοποίησε όλες τις δεσμεύσεις της στους εταίρους, παρότι είναι επώδυνες για τον ελληνικό λαό. Ακόμη κάλεσε του Ευρωπαίους να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.

Μιλώντας για τις προτεραιότητες του υπουργείου του, είπε πως σε μια τέτοια περίοδο όπου το παγκόσμιο εμπόριο είναι στο επίκεντρο οι μεταφορές παίζουν ένα σημαντικό ρόλο, η χώρα μας οφείλει να αναπτύξει λιμενική βιομηχανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ