ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διακόπηκε η συνεδρίαση λόγω έλλειψης κυβερνητικών βουλευτών

Διακόπηκε η συνεδρίαση λόγω έλλειψης κυβερνητικών βουλευτών

Διακόπηκε -προσωρινά- και πριν ακόμη ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου για την απλούστευση της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρήσεων, λόγω απουσίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόθεση της προέδρου της επιτροπής Χαρά Καφαντάρη να ξεκινήσει η συζήτηση, θεωρώντας δεδομένη την πλειοψηφία της συμπολίτευσης, «εξόργισε» τα κόμματα αντιπολίτευσης. Μπροστά στον κίνδυνο να καταψηφιστεί η επείγουσα διαδικασία που προτείνει η κυβέρνηση για τη συζήτηση του νομοσχεδίου, η Χαρά Καφαντάρη διέκοψε τη συνεδρίαση.

Το συζητούμενο νομοσχέδιο αποτελεί προαπαιτούμενο της β’ αξιολόγησης, ωστόσο για να ενεργοποιηθεί πλήρως απαιτείται η έκδοση 17 υπουργικών αποφάσεων και προεδρικών διαταγμάτων. Και επειδή μάλλον υπάρχει χρόνος, δίνεται και διετής προθεσμία, δηλαδή έως τις 31/12/2018 για να εκδοθούν τα Προεδρικά Διατάγματα και οι κανονιστικές πράξεις, για την απλοποίηση και υπαγωγή των οικονομικών δραστηριοτήτων σε καθεστώς γνωστοποίησης ή έγκρισης.

Η συζήτηση διακόπηκε για περίπου μια ώρα και έχει πλέον ξεκινήσει κανονικά. Με την επανέναρξή της 29 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της διαδικασίας του επείγοντος, έναντι 25 που καταψήφισαν.

Στην ομιλία της η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τσάγκρη σημείωσε πως η καθυστέρηση κατάθεσης του νομοσχεδίου οφείλεται στο γεγονός ότι βρισκόταν στο στάδιο της επεξεργασίας και διαβούλευσης με τους θεσμούς, ενώ από την πλευρά της ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σημειώνοντας πως στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα καταστήματα με μουσική γεγονός που προκαλεί -όπως είπε- αντιδράσεις στους φορείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ