ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έγκριση της δόσης έως τη Δευτέρα επιδιώκει η κυβέρνηση

Έγκριση της δόσης έως τη Δευτέρα επιδιώκει η κυβέρνηση
LAURENT DUBRULE

Να κλείσουν μέχρι την Δευτέρα το θέμα των κόκκινων δανείων και άλλων προαπαιτούμενων ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 2 δις και το πακέτο των 10 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, επιδιώκει η κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, στην συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου εκτιμήθηκε ότι το «αγκάθι» των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας μπορεί να επιλυθεί με ευνοϊκή κατάληξη για την κυβέρνηση.

Ως εκ τούτου, ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγία στους υπουργούς του να τρέξουν τις μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσουν στην νομοθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων.

Στόχος της Αθήνας είναι μέχρι την Δευτέρα να έχει εγκρίνει το Euroworking group το «πακέτο» των μέτρων ώστε να δοθεί το πράσινο φως της εκταμίευσης μόλις ψηφιστούν στη συνέχεια από τη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας θέλει να ψηφιστεί και το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μετά την επιστροφή του από την Τουρκία όπου θα μεταβεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι ευρωπαίοι θέλουν τώρα να κλείσει το συντομότερο δυνατόν το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και γι’ αυτό πιέζουν ώστε να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και να εκταμιευθεί άμεσα το πακέτο των «2 +10» δις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ