ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ίδρυση επιχειρήσεων "με μια στάση"

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ίδρυση επιχειρήσεων "με μια στάση"
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί αποφασιστικά σε θέματα επενδύσεων έδωσε στη Βουλή, όπου υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων, ο Δήμος Παπαδημητρίου.

«Η κυβέρνηση θα κινηθεί αποφασιστικά, με διαφάνεια και με ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις για την αποκατάσταση του επιχειρείν στη χώρα σε συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις», ανέφερε, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμβάλλουν με την ψήφο τους στην προσέλκυση των επενδύσεων και στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς.

«Ως Έλλην του εξωτερικού που επιστρέφει στην πατρίδα του, όταν απευθύνομαι στην διεθνή κοινότητα και διαπραγματεύομαι θέματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, όπως η διευθέτηση του χρέους, θέλω να μιλώ εξ ονόματος του ελληνικού λαού γι αυτό επιζητώ την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή», είπε ο κ. Παπαδημητρίου.

Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης που έθεσαν ζήτημα αδιαφάνειας και φωτογραφικών ρυθμίσεων, ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε πως δεν θα δεχθεί υποδείξεις για μαθήματα ηθικής. «Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ανάγκη πολιτικής διαφοροποίησης και κριτικής, αλλά ας μην φαντασιώνονται ορισμένοι θεωρίες συνωμοσίας με σκοπό να συγκαλύψουν παλαιότερες τακτικές», ήταν η απάντησή του προς βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού.

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν επί της αρχής του ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, καταψήφισαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ