Γ. Κουμουτσάκος: Ο Ερντογάν δυναμιτίζει την επίλυση του Κυπριακού
Τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την Ελλάδα και την Κύπρο σχολίασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες.
«Ο Πρόεδρος της Τουρκίας εξελίσσεται σε παράγοντα αστάθειας ολόκληρης της περιοχής. Κλιμακώνει συνεχώς την αδιαλλαξία και την προκλητικότητά του», αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος και προσθέτει:
«Αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης, απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση με το μεταναστευτικό - προσφυγικό και τώρα δυναμιτίζει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο τους.
Η διεθνής κοινότητα, τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και το ΝΑΤΟ, που ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή, οφείλουν να παρέμβουν άμεσα προς την Άγκυρα. Σε αυτήν την κατεύθυνση, οφείλει να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες η ελληνική κυβέρνηση».
SPONSORED
Πληρωμές e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 8 έως 12 Ιουνίου
23:57
Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο μετά από 13 χρόνια για τη δολοφονία 65χρονου στην Τούμπα
23:45
Επίσημη συγγνώμη της Ουκρανίας στην Ελλάδα για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα
23:33
Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τα πυρηνικά του Ιράν - Μυστική συνάντηση με εμπειρογνώμονες
23:24