ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικό ρήγμα για την ίση μεταχείριση ανθρώπων ασχέτως σεξουαλικού προσανατολισμού

Κυβερνητικό ρήγμα για την ίση μεταχείριση ανθρώπων ασχέτως σεξουαλικού προσανατολισμού
Eurokinissi

Βαθύ παραμένει το ρήγμα εντός της κυβέρνησης για το ζήτημα της ίσης μεταχείρισης στην εργασία ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φρόντισαν για άλλη μια φορά να «τραβήξουν» κόκκινη γραμμή, διαμηνύοντας ότι θα καταψηφίσουν τα σχετικά άρθρα του νομοσχεδίου.

Ο Κώστας Κατσίκης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι ακόμη και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης ενός ανθρώπου πρέπει να υπόκειται σε οριοθετήσεις και αναρωτήθηκε τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός μικρού παιδιού εάν η δασκάλα του προβεί σε εγχείριση αλλαγής φύλου και την επόμενη χρονιά εμφανιστεί ως δάσκαλος. «Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας gay να είναι baby sitter;», συνέχισε.

Οι αναφορές του προκάλεσαν αντιδράσεις στην αίθουσα με τη συζήτηση να στρέφεται στο IQ το δικό του αλλά και του Μάριου Γεωργιάδη από την Ένωση Κεντρώων που παρενέβη. «Έχω το δικαίωμα να κάνω τις εκτιμήσεις μου... Πάντα υπάρχει η πρώτη φορά, κ. Γεωργιάδη Μάριε... Οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές», είπε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δηλώνοντας ότι το κόμμα του πιστό στις θρησκευτικές του αντιλήψεις θα καταψηφίσει.

«Μεσαιωνικό σκοταδισμό» καταλόγισε στον Κώστα Κατσίκη ο Μάριος Γεωργιάδης που θίχθηκε από την φράση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για το IQ του. «Ο καθένας έχει IQ και μπορεί να κρίνει», σχολίασε ο αντιπρόεδρος Γιώργος Βαρεμένος.

Ονομαστική Ψηφορορία

Με εμφανή στόχο να «ξεμπροστιάσουν» την κυβέρνηση αλλά και βουλευτές άλλων κομμάτων, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι κατέθεσαν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί των άρθρων που διαφωνούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Την πρόταση τους στηρίζουν και ανεξάρτητοι βουλευτές. Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί αργά το απόγευμα.

Κόντρα Κατσίκη- Κεγκέρογλου

Τις απόψεις Κατσίκη καυτηρίασε και ο Βασίλης Κεγκέρογλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη με τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να απαντά πως ο ΣΥΡΙΖΑ σέβεται τη διαφορετική άποψη και πως παρά τη διαφωνία του κόμματός του, οι επίμαχες διατάξεις θα υπερψηφιστούν στην ονομαστική ψηφοφορία, αφού τις στηρίζουν άλλα κόμματα.

«Είπατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σέβεται τη διαφορετικότητα, εσείς γιατί δεν σέβεστε διαφορετικότητα των ανθρώπων»; αντέτεινε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ