Χάνονται 188 εκατ. που είχαν προϋπολογιστεί από την πώληση του ΔΕΣΦΑ
Έντονη ανησυχία για τις δυσμενείς εξελίξεις που προκαλεί το ναυάγιο της συμφωνίας του ΔΕΣΦΑ με την αζέρικη SOCAR επικρατεί στην κυβέρνηση, καθώς «χάνονται» τα 188 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί. Συνέπεια αυτού θα ειναι η αναζήτηση χρημάτων από άλλες πηγές για να καλυφθεί το κενό.
Στο κείμενο του προϋπολογισμού του 2017 έχουν ήδη εγγραφεί 188 εκατομμύρια από την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ. Ειδικότερα στην σελίδα 140 της Εισηγητικής Έκθεσης στον πίνακα 5.1 με τίτλο «Έσοδα από αποκρατικοποιήσεις» καταγράφονται -μεταξύ άλλων- τα 188 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση του ΔΕΣΦΑ, τα οποία αποτελούν μέρος του συνολικού ποσού ύψους 2,029 εκατ. ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί από τις αποκρατικοποίησεις για την επόμενη χρονιά.
«Δυναμιτίζουν τη διεθνή επενδυτική αξιοπιστία της χώρας στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ», αναφέρει σε δηλώσεις του υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ενέργεια Γιάννης Μανιάτης.
ΥΠΕΞ Ιράν: «Γειτονικά κράτη» ενθαρρύνουν τη δολοφονία Ιρανών - Ανάμεσα τους πάνω από 200 παιδιά
17:03
Νέα απεργία την Τετάρτη στο αεροδρόμιο Βερολίνου - Βρανδεμβούργου
16:57
Βίντεο καταγράφει την αιφνίδια κατάρρευση πύργου σε μεσαιωνικό κάστρο της Ισπανίας (vid)
16:56
Έξι νοσοκομεία στο Ιράν έχουν εκκενωθεί λόγω του πολέμου αλλά το σύστημα υγείας αντέχει, λέει ο ΠΟΥ
16:52