ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα διεύρυνση της διαφοράς ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονία για την τηλεόραση του Σκάι. Η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με 16 ποσοστιαίες μονάδες του κυβερνώντος κόμματος. Η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε ποσοστό 32% , έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ με 6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%. Επί «ξυρού ακμής», στο 3%, ισοψηφούν η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας ενώ εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ (2%) και το Ποτάμι (1,5%).

DIMOSKOPISI

Στην ερώτηση σχετικά με το ποιος θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 36%, έναντι με 19,5% του Αλέξη Τσίπρα. Να σημειωθεί ότι το 41,5% απάντησε "κανένας".

DIMOSKOPISI 2

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31% και δεύτερη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 27,5%. Ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται τέταρτος με 22%, πίσω από τον Δημήτρη Κουτσούμπα (22,5%). Έβδομη, πίσω από τον Βασίλη Λεβέντη (21%) αλλά και τον Σταύρο Θεοδωράκη (20,5%), η Φώφη Γεννηματά (20%).

DIMOSKOPISI 3

Στο ερώτημα ποιο κόμμα θεωρούν ότι θα βγει πρώτο ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσουν τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

DHMOSKOPISI 4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ