Γ. Παπακωνσταντίνου: Μετά τις γερμανικές εκλογές το θέμα του χρέους
«Το θέμα του χρέους είναι υπαρκτό, αλλά δε μπορεί να είναι ο μοναδικός στόχος μίας κυβέρνησης. Θα έχουμε ελάφρυνση του χρέους, αλλά ελάφρυνση του χρέους χωρίς βαθιές θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δεν έχει κανένα νόημα», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Στις δηλώσεις που έκανε πριν από την έναρξη της παρουσίασης του βιβλίου του με τίτλο «Game Over - η αλήθεια για την κρίση», ο κ. Παπακωνσταντίνου, πρόσθεσε ότι «η ρεαλιστική εκτίμηση είναι ότι αυτή τη στιγμή θα έχουμε την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων, συν κάποια περαιτέρω εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων. Μέχρι εκεί θα πάμε. Τα υπόλοιπα θα είναι μετά τις γερμανικές εκλογές».
Σε ερώτηση σχετικά με την συζήτηση που έχει φουντώσει για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εκτίμησε πως αν και «η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιδείξει μία εξαιρετική ευλυγισία για να ξεπερνάει αναστολές και τις - υποτίθεται - ιδεολογικές της καταβολές δεν πρόκειται να έχουμε σύντομα εθνικές εκλογές».
Αναφερόμενος στο βιβλίο του, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για μία προσωπική έκφραση που την είχε βιώσει «Είναι μία κατάθεση και για όλους εκείνους τους ανθρώπους που πίστεψαν σε όλα αυτά που θέλαμε να κάνουμε και επιθυμούν να καταλάβουν τι πήγε στραβά και τι πήγε σωστά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.
Όσκαρ: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τις διοργανώσεις του 2027 και του 2028
13:46
«Σημαντικό βήμα για τη μείωση της αμερικανικής ηγεμονίας» η εκεχειρία Ιράν και ΗΠΑ λέει η Χαμάς
13:44
Σε επανάληψη των συνομιλιών για την Ουκρανία ελπίζει το Κρεμλίνο μετά την εκεχειρία Ιράν και ΗΠΑ
13:41
Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας χαιρετίζει την κατάπαυση του πυρός ΗΠΑ και Ιράν
13:36