ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρ. Παυλόπουλος: Ας κάνει ότι νομίζει ο Ερντογάν

Πρ. Παυλόπουλος: Ας κάνει ότι νομίζει ο Ερντογάν
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ την Κυριακή, αποσπάσματα της οποίας έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας.

«Ακούω την κριτική που μου κάνουν για το θέμα της Συνθήκης της Λωζάνης. Λένε ότι ο Ερντογάν τα κάνει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Με συγχωρείτε πολύ, ας κάνει ό,τι νομίζει. Εγώ, η Ελλάδα, όλες οι πολιτικές δυνάμεις είναι στην ίδια κατεύθυνση, δεν θα αφήσουμε να πέσει τίποτα κάτω. Και τονίζω, δεν το κάνουμε μόνο για την Ελλάδα. Το κάνουμε για την Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα Σκόπια και έστειλε το μήνυμα ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική, θέλουν δεν θέλουν».

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του ελληνικού χρέους ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι «το ΔΝΤ πριν από λίγες ημέρες είπε ότι είναι μία βόμβα το χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό γενικότερα. Φοβάμαι ότι το είπαν λίγο αργά. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για κούρεμα του χρέους, διότι δεν είναι νοητό κούρεμα χρέους ιδιαίτερα από την ώρα που δημιουργήθηκε ο ESM. Ο ESM απαγορεύει και μετά από την ομολογία του δικαστηρίου της ΕΕ το κούρεμα. Αυτό που ο κ. Σόιμπλε έλεγε, ''δεν δέχομαι κάτι τέτοιο''. Σωστά το έλεγε, αλλά δεν έλεγε την υπόλοιπη αλήθεια. Ναι, κούρεμα ''όχι'' αλλά ρύθμιση του χρέους οπωσδήποτε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ