ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ «αδειάζει» τον Σόιμπλε για το Grexit

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ «αδειάζει» τον Σόιμπλε για το Grexit
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με σαφή τρόπο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάγερ άφησε αιχμές κατά του συναδέλφου του, Β. Σόιμπλε, ο οποίος έχει μιλήσει πολλές φορές και άλλες τόσες έχει σχεδιάσει ένα ενδεχόμενο Grexit.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Έκθεση που εγκαινίασαν μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκης, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «ήταν πολύ επιπόλαιος ο λόγος τα τελευταία χρόνια και στη δική μου χώρα για την έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα ή από τη ζώνη του Σένγκεν.

Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «θα ευχόμουν να υποστήριζαν και άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι τόσο ακλόνητα το ευρωπαϊκό εγχείρημα, όπως εσείς εδώ στην Ελλάδα».

Ξεκαθάρισε πως η Γερμανία θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι απαραίτητος και αδιαμφισβήτητος εταίρος, σημειώνοντας πως είναι μία χώρα διατεθειμένη να αναλάβει ευθύνη.

Άσκησε κριτική στις φωνές εντός της Γερμανίας, λέγοντας πως η χώρα του δεν έχει καταλάβει ακόμα πως οι απειλές συγκεντρώνονται εδώ στην Ελλάδα.

Πάντως, ο Γερμανός ΥΠΕΞ λάτρης των social media δεν παρέλειψε να ανεβάσει στο Facebook φωτογραφίες από την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ