ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας προς Στάινμαϊερ: Οι πολιτικές τιμωρίας δεν θα οδηγήσουν μπροστά την Ευρώπη

Τσίπρας προς Στάινμαϊερ: Οι πολιτικές τιμωρίας δεν θα οδηγήσουν μπροστά την Ευρώπη
ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ/Eurokinissi

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φράνκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Δευτέρας.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την «δύσκολη καμπή» που βρίσκεται η Ευρώπη. Τόνισε πως πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως η μεγάλη απειλή είναι η άνοδος της ακροδεξιάς και πως η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά μόνο με πολιτικές τιμωρίας.

Ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στην προσφυγική κρίση, εκφράζοντας την άποψη του πως η Ελλάδα δεν δέχεται μόνο το βάρος της οικονομικής κρίσης, αλλά έχει να αντιμετωπίσει και το κύριο βάρος του προσφυγικού.

Ακόμη επισήμανε τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός αλλά και ναφέρθηκε στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας ότι μετά από 42 χρόνια πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια βιώσιμη λύση.

Με την σειρά του ο Γερμανός ΥΠΕΞ τόνισε πως έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που διέρχεται η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού.

Εξέφρασε την γνώμη του για το αποτέλεσμα του Ιταλικού δημοψηφίσματος, υπογραμμίζοντας ότι στην χώρα η κρίση που προέκυψε είναι κυβερνητική και όχι πολιτειακή.

«Δεν είναι θετικό το μήνυμα που εκπέμπεται σε μια δύσκολη εποχή για την ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε έναν εταίρο που έχει τις ίδιες αντιλήψεις με εμάς, είναι φιλικός προς την Ευρώπη, συμβάλλει και θα συμβάλει στη συνοχή της (Ευρώπης)», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ