ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Σκουρλέτης: Το 2017 θα είναι έτος ανάπτυξης

Π. Σκουρλέτης: Το 2017 θα είναι έτος ανάπτυξης

Στο αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup αλλά και στον «κόφτη που έρχεται μετά το 2018», αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι το 2017 θα είναι έτος ανάπτυξης.

«Η συζήτηση στο Eurogroup χθες έχει ένα μεγάλο θετικό πρόσημο. Πρέπει όμως να περιμένουμε και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, για να πέσουν χρήματα μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης. Το 2017 θα είναι έτος ανάπτυξης και έτσι θα καταλάβει ο κόσμος ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» δήλωσε ο υπουργός Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης, πρόσθεσε ότι «αυτό δεν σημαίνει, πως τα πράγματα δεν παύουν να είναι δύσκολα» και υπογράμμισε ότι «ως δεδομένο πρέπει να έχουμε την επίτευξη των στόχων για το 2017 και το 2018». Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι «από κει και πέρα είναι η δυναμική της οικονομίας που θα διαμορφωθεί το 2017 για τα πλεονάσματα».

Στοίχημα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουμε τον δρόμο για νέες πολιτικές, τόνισε ο κ. Σκουρλέτης. Απαντώντας στα όσα ακούγονται για εκλογές, διαβεβαίωσε ότι «δεν πάμε για εκλογές, ενώ τόνισε πως «οι εκλογές δεν είναι στις επιλογές, ούτε στις προθέσεις της κυβέρνησης και πως δεν είναι στο τραπέζι». «Η χώρα βρίσκεται σε μη κανονικότητα και γι' αυτό πάντα υπάρχει στη συζήτηση το θέμα των εκλογών. Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης», συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Τέλος, χαρακτήρισε ως αντιεπενδυτική τη θέση που στηρίζει την αζέρικη εταιρεία στην εξαγορά του ΔΕΣΦΑ και έκανε λόγο για κοινά συμφέροντα στελεχών της ΝΔ με τη SOCAR.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ