ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος ΑΔΑΕ: Το νεύμα που επιβεβαίωσε τον Μεγάλο Αδελφό

Πρόεδρος ΑΔΑΕ: Το νεύμα που επιβεβαίωσε τον Μεγάλο Αδελφό
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με ένα καταφατικό νεύμα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ επιβεβαίωσε πως παρακολουθήσεις υπήρχαν και θα υπάρχουν. 

Στους δημοσιογράφους που τον περικύκλωσαν στους διαδρόμους της Βουλής, προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας επί της ουσίας πως "είμαστε ανυπεράσπιστοι σε υποκλοπές ή παρακολουθήσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών".

Ο Χρήστος Ζαμπίρας που είχε κληθεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της δημόσιας καταγγελίας του ΚΚΕ για συνακροάσεις με τηλεφωνικά κέντρα άλλων κομμάτων, άφησε σαφώς να εννοηθεί πως ο Μεγάλος Αδελφός υπάρχει και παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα.

«Πάω σπίτι μου και δεν μπορώ να μιλήσω; Επιστρέφουμε το 2016 στη δεκαετία του ’60 όπου άκουγαν οι μισοί τους άλλους μισούς;», αναρωτήθηκε ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι, λίγη ώρα αφότου ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ με ένα κούνημα του κεφαλιού επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει προ καιρού ότι δεν υπάρχει 100% ασφάλεια στις επικοινωνίες. «Εγώ αν ήθελα να πω κάτι, δεν θα το έλεγα προφορικώς, αλλά γραπτώς», ανέφερε σε πηγαδάκι με τους δημοσιογράφους.

Σε ό,τι αφορά στην καταγγελία του ΚΚΕ, ο πρόεδρος και οι τεχνικοί της ΑΔΑΕ που είχαν κληθεί στην επιτροπή ανέφεραν πως είναι νωρίς ακόμη για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Ο έλεγχος συνεχίζεται, πρόσθεσαν. Αξιοσημείωτο παντως, είναι το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να διαπιστωθεί από πού έγιναν οι κλήσεις.

Από τη συζήτηση δεν έλειψε και το show του Ηλία Κασιδιάρη που υποστήριξε ότι τους έκανε πλάκα ένας 15χρονος, κάνοντας χρήση της υπηρεσίας "συγχώνευση κλήσεων". Ενώπιον μάλιστα, των μελών της επιτροπής τηλεφώνησε στα γραφεία του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής επιχειρώντας σε μια προσπάθεια να αποδείξει τα λεγόμενά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ