ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση με σημαντικό προβάδισμα της Ν.Δ.

Νέα δημοσκόπηση με σημαντικό προβάδισμα της Ν.Δ.
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρία Pulse για λογαριασμό του Action 24 δίνει σημαντικό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 28% και βρίσκεται 9,5% μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,5%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5% και το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 7%, ενώ ένα ποσοστό 5,5% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. Επίσης, το 6% τόνισε πως θα απέχει, ενώ το 4% δηλώσε πως προτίθεται να ψηφίσει λευκό –άκυρο.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ προηγείται με 11% του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 31,5%

ΣΥΡΙΖΑ 20,5%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7,5%

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 6%

ΚΚΕ 5,5%

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3%

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,5%

ΠΟΤΑΜΙ 2%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 2%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1%

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 61% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά στον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 13% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο ερώτημα που αφορά στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, μόλις το 38% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η διεξαγωγή τους θα ήταν σήμερα η καλύτερη επιλογή.

Περίπου ένας στους δύο από αυτούς που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015 θεωρούν ότι υπάρχει σήμερα ανάγκη δημιουργίας νέων κομμάτων, ενώ από τους ψηφοφόρους της ΝΔ την ανάγκη αυτή εκφράζει περίπου ένας στους τρεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ