ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βορίδης: Η συμφωνία του Eurogroup ανοίγει το δρόμο για νέα μέτρα

Μ. Βορίδης: Η συμφωνία του Eurogroup ανοίγει το δρόμο για νέα μέτρα
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Να εξηγήσει στους πολίτες τι σημαίνει για την καθημερινότητά τους η συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που ρυθμίζουν το χρέος, κάλεσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι η συμφωνία του Eurogroup ανοίγει τον δρόμο για να συζητηθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα το 2018-2019 και τόνισε ότι τα υψηλά πλεονάσματα της τάξης του 3,5% δεν είναι διατηρήσιμα. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 Fm, είπε ότι θα είναι επιτυχία εάν την επόμενη χρονιά η ελληνική οικονομία καταγράψει ανάπτυξη 1,3%. Για τη συμφωνία της 5η Δεκεμβρίου τόνισε ότι «άμεσα υπάρχει μια επιβάρυνση στον Προϋπολογισμό, μετά την αύξηση του επιτοκίου στο 1,5%».

Ερωτηθείς για την έξοδο της χώρας στις αγορές, ο κ. Βορίδης απάντησε: «Η έξοδος στις αγορές δεν επιτυγχάνεται σε μια νύχτα. Δεν φτάνεις στο τέλος του προγράμματος για να δεις τι θα κάνεις. Ο χρόνος που έχει η κυβέρνηση είναι το επόμενο 6μηνο για να βγει στις αγορές και να μη χρειαστεί καμία συζήτηση για το πώς θα χρηματοδοτηθεί η ελληνική οικονομία».

Επιπλέον, επιτέθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι δεν εμπιστεύεται την ιδιωτική οικονομία και ότι δεν προχωρά σε μεταρρυθμίσεις. Ακόμα, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση καταργεί στην πραγματικότητα και τη μεταρρύθμιση που αφορά τη δημόσια διοίκηση, την κινητικότητα, καθώς όπως είπε, «αν και υπάρχει στα κείμενα του μνημονίου, η κυβέρνηση κάνει την κινητικότητα εθελούσια με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί». Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την Κάσο, όπου όπως είπε «έχουμε πρόβλεψη για 20 υπαλλήλους. Ένας υπάλληλος υπήρχε και αυτός έφυγε».

Καταλήγοντας επανέλαβε ότι η ΝΔ θέλει εκλογές, αλλά κυρίως θέλει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. «Πρέπει να αποφασίσουμε, έτσι όπως πάει η κυβέρνηση, βγαίνουμε από την εποπτεία; Βγαίνουμε από τα μνημόνια ή παραμένουμε στον ίδιο δρόμο επί τα χείρω; Εμείς πιστεύουμε το δεύτερο. Η παραμονή της κυβέρνησης μας φέρνει πιο κοντά στο 4ο μνημόνιο», δήλωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ