ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστάσεις Βούτση για την εμπλοκή της Φ. Γεννηματά στη λίστα Μπόργιανς

Αποστάσεις Βούτση για την εμπλοκή της Φ. Γεννηματά στη λίστα Μπόργιανς
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Σαφείς αποστάσεις από το δημοσίευμα που εμφάνιζε το όνομα της Φώφης Γεννηματά στη λίστα Μπόργιανς, κράτησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

 

 

Σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής που συναντήθηκε νωρίτερα με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με ο,τιδήποτε δεν είναι απολύτως τεκμηριωμένο. Αναγνώρισε ότι εύλογα η κ. Γεννηματά αισθάνεται θιγμένη και νιώθει πως υπάρχει μια σκευωρία σε βάρος της, καθώς σε δηλώσεις της έχει ξεκαθαρίσει πως δεν ακουμπάει καθόλου ούτε την ίδια, ούτε την οικογένειά της αυτή η υπόθεση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε δε, με έμφαση ότι για όποια καταγγελία ή κατηγορία υπάρχει, η αιτιολόγηση και η βασιμότητά της ανήκει 100% σε αυτόν που καταγγέλλει και ότι το αντίθετο είναι απολύτως αρρωστημένη κατάσταση. Όπως είπε πρέπει να σταματήσει η λογική "γράφω κάτι" με τον πολιτικό να καλείται να παρουσιάζει αποδείξεις γιατί έτσι θα ζήσουμε καταστάσεις μακαρθισμού.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να συνεδριάσει για το θέμα αυτό η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επιστολή που του απέστειλε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καλώντας τον να αναλάβει πρωτοβουλίες, ο Νίκος Βούτσης εξέφρασε τη διαφωνία του, εκτιμώντας πως δεν θα πρέπει να μετατραπεί η επιτροπή σε ένα είδος μικρού εφετείου και δικαστηρίου της πολιτικής ζωής για όσα θέματα ανακύπτουν.

Δεν έκρυψε τέλος τη διαφωνία του για τη σύνδεση που κάνει η Φώφη Γεννηματά ανάμεσα στην εφημερίδα και κυβερνητικά στελέχη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ