ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Σβίγκου: Οι εκλογές δεν είναι στη σκέψη μας

Ρ. Σβίγκου: Οι εκλογές δεν είναι στη σκέψη μας

«Οι εκλογές δεν είναι και δεν ήταν στη σκέψη μας. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, ερωτηθείσα για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, που χαρακτήρισε προεκλογικές τις χθεσινές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού.

«Έχουμε δείξει είτε με τις προσλήψεις στην υγεία, είτε με άλλες κινήσεις ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να υλοποιήσει τις προεκλογικές της εξαγγελίες» σημείωσε η κυρία Σβίγκου και υπογράμμισε ότι είναι αυτονόητο να γίνεται ό,τι είναι δυνατό για τη στήριξη των αδύναμων.

Για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης η εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9Fm»: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ψηφίσουμε μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2019 και 2020, ούτε να υποκύψουμε σε παράλογα αιτήματα όπως αυτά που εκφράζει το ΔΝΤ και η Γερμανία» είπε και κάλεσε την αντιπολίτευση «όχι μόνο να ζητά το άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά και να απαντήσει εάν είναι μαζί με την κυβέρνηση στα εργασιακά, στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και στην προσπάθεια να μην ληφθούν περαιτέρω μέτρα λιτότητας».

«Εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλα μέτρα πέρα από αυτά που προβλέπει η συμφωνία του Αυγούστου. Η ελληνική οικονομία μπαίνει σε μια νέα τροχιά, πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία και να μην επιβαρύνουμε ούτε τους πολίτες, ούτε την οικονομία με νέα μέτρα λιτότητας» σημείωσε η Ράνια Σβίγκου και εκτίμησε ότι Σόιμπλε και ΔΝΤ θα πρέπει να προχωρήσουν σε έναν μεταξύ τους συμβιβασμό.

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι υπό τον φόβο της ακροδεξιάς» σημείωσε και ανέφερε το Brexit και τις εξελίξεις στην Ιταλία. Το συμπέρασμα, όπως είπε, είναι το μεγάλο όχι των πολιτών στη λιτότητα και πρόσθεσε ότι η αβεβαιότητα (εξελίξεις στην Ιταλία) δεν λειτουργεί προς το συμφέρον της Ευρώπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ