ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει περίπτωση να παγώσουμε τις εξαγγελίες Τσίπρα

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει περίπτωση να παγώσουμε τις εξαγγελίες Τσίπρα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχει περίπτωση να παγώσουμε τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η 13η σύνταξη που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν επηρεάζει τους στόχους του προγράμματος και δεν πρόκειται να παγώσει», δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μιλώντας στο Star, εμφανίστηκε βέβαιος ότι το μέτρο δεν πρόκειται να ανατραπεί, παρά τις αντιδράσεις και το γεγονός πως ελήφθη χωρίς να το γνωρίζουν οι δανειστές, ενώ δεν δίστασε να εκτιμήσει πως αναλόγως με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τότε αυτό θα μπορούσε να παγιωθεί και να δίνεται ετησίως.

Αφορά κυρίως στους χαμηλοσυνταξιούχους, εκείνους που παίρνουν 100 και 200 ευρώ σύνταξη, όπως είναι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, είπε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το εάν νέες ενδεχόμενες περικοπές στο άμεσο μέλλον θα αφορούν τους συνταξιούχους των 1.000 ευρώ, ήταν κατηγορηματικός:

«Δεν θα του περάσει του ΔΝΤ» και άρα αποκλείονται νέα μέτρα. Σε όλους τους τόνους έχουμε δηλώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθούμε μέτρα 4,2 δισ ευρώ, αυτό που ζητάει το ΔΝΤ, δηλαδή μέτρα μετά την λήξη του προγράμματος, συμπλήρωσε και τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνουμε πίσω σε αυτό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ