ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική Μπακογιάννη στον Παπαδημητρίου

Κριτική Μπακογιάννη στον Παπαδημητρίου
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κόντρα Παπαδημητρίου – Μπακογιάννη στη Βουλή με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης για το ύψος της φορολογίας και τις επιπτώσεις της στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων.

Η αρμόδια τομεάρχης στην παρέμβασή της στη συζήτηση του προϋπολογισμού αναρωτήθηκε με ποια ιδιότητα διατύπωσε την άποψη, ότι η υψηλή φορολογία δεν επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ο κ. Παπαδημητρίου -«του ακαδημαϊκού ή του υπουργού;», και αναρωτήθηκε ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πρόβλημα των επιχειρήσεων είναι η πρόσβασή τους στη χρηματοδότηση και όχι η φορολογία, γι’ αυτό και η κυβέρνηση θα μεριμνήσει για την αποκατάσταση της ομαλής χρηματοδότησης και την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», απάντησε ο Δήμος Παπαδημητρίου, καταλογίζοντας της αποσπασματική αναφορά των δηλώσεων του.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2017 που ψηφίζεται αύριο μετά τα μεσάνυχτα από τη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης υποστήριξε ότι «έχουμε τον πρώτο αναπτυξιακό προϋπολογισμό γενικής αποδοχής μετά από μια 8ετία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ