ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ε. Βενιζέλος ρίχνει «γέφυρες» στη Φώφη Γεννηματά

Ο Ε. Βενιζέλος ρίχνει «γέφυρες» στη Φώφη Γεννηματά
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Γέφυρες στο ΠΑΣΟΚ ρίχνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την κόντρα του με τη Φώφη Γεννηματά. 

Στην ομιλία του στη συζήτηση του προϋπολογισμού ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να κινηθεί σε περισσότερο «ενωτικούς» τόνους, σε σημείο που συνάδελφός του, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράστασης, να αναφωνεί στους διαδρόμους της βουλής, σχηματίζοντας το σήμα της νίκης, πως «είμαστε όλοι μαζί».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα στην κυβέρνηση που δεν τολμά –όπως είπε- να διανοηθεί εκλογές, ενώ σε ότι αφορά στη ΝΔ σχολίασε πως δεν αποτελεί λύση μια αυτοδυναμία της, η οποία «θα ήταν και αυτή “η δευτέρα πλάνη χείρον της πρώτης” και θα ήταν και ανιστόρητη για τα σημερινά δεδομένα και τα δεδομένα της κρίσης».

Επανέφερε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και τόνισε πως αυτό που χρειάζεται η αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια ολοκληρωμένη εναλλακτική λύση. Όπως είπε, το εθνικό συμφέρον απαιτεί άλλους συσχετισμούς, άλλη κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και βέβαια με έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα μετέχει αφού "πληρώσει το κόστος της εθνικής βλάβης, αφού ηττηθεί και αφού πάει στα κανονικά του μεγέθη αυτά τα οποία είχε το 2010".

«Εθνική στρατηγική βασισμένη στην εθνική συνεννόηση έχουμε προτείνει μόνον εμείς, μόνον ο χώρος ο δικός μας η Δημοκρατική Συμπαράταξη τα τελευταία χρόνια», είπε και χειροκροτήθηκε από όλους τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το μόνο που επινοεί είναι τεχνάσματα –«μεροδούλι- μεροφάϊ», και σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι «έρχεται να μοιράσει ψίχουλα, όχι γενναιοδωρίας αλλά από την ήττα μιας εθνικής προσπάθειας». Πρόσθεσε δε, απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα ότι «σας δουλεύουν ανοιχτά και αυτό βλάπτει τη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ