ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπεύδει στη Γερμανία ο Αλ. Τσίπρας μετά τις εξαγγελίες

Σπεύδει στη Γερμανία ο Αλ. Τσίπρας μετά τις εξαγγελίες
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο ειδικά μετά τις εξαγγελίες για 13η σύνταξη και αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ, γεγονός που προκάλεσε εκνευρισμό στους Θεσμούς.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Cnn Greece από το Βερολίνο, Παντελής Βαλασόπουλος, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος θα βρεθούν στη γερμανική πρωτεύουσα.

Αυτό έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής από ελληνικές διπλωματικές πηγές στο Βερολίνο. Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, ο κ. Τσακαλώτος θα βρίσκεται στο Βερολίνο στις 15-16 Δεκεμβρίου και στις 16-17 θα ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο Έλληνες πολιτικοί θα λάβουν μέρος στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Η επίσκεψη των δύο στο Βερολίνο δεν θεωρείται καθόλου τυχαία και σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός πως μία ημέρα νωρίτερα θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και του ΕυκλείδηΤσακαλώτου στο Βερολίνο δεν ήταν προγραμματισμένη και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν έκτακτες συναντήσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα δεν είχαν καμία θετική ανταπόκριση από τους Θεσμούς, κάτι που δημιουργεί εμπόδια στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Επιπροσθέτως, με αφορμή τα εμπόδια στη διαπραγμάτευση το Μαξίμου ολοένα και μιλά για πολιτική απόφαση στο υψηλότερο επίπεδο και δεν αποκλείεται αυτή η επίσκεψη στο Βερολίνο να έχει και έναν τέτοιο στόχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ