ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Κακλαμάνης: Δεν εμπιστεύομαι πλέον το ΔΝΤ

Ν. Κακλαμάνης: Δεν εμπιστεύομαι πλέον το ΔΝΤ
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Eurokinissi

Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως δεν εμπιστεύεται «το ΔΝΤ, το οποίο θεωρητικά έπρεπε να είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος μας, εάν πιστεύει πράγματι αυτά τα οποία λέει».

Αλλά, όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, δεν έχει πειστεί από την στάση του ταμείου.

«Δεν εμπιστεύομαι πλέον το ΔΝΤ, το οποίο θεωρητικά έπρεπε να είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος μας, εάν πιστεύει πράγματι αυτά τα οποία λέει. Δηλαδή ότι δεν θέλουν 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα, θέλουν 1,5% και επομένως δεν θέλουν και 4,2 δις νέα μέτρα».

«Ψηφίζουμε σήμερα στη Βουλή έναν προϋπολογισμό που έχει ήδη υπονομευθεί πριν καν τον ψηφίσουμε», είπε ο κ. Κακλαμάνης αναφορικά με την σημερινή ψηφοφορία της Βουλής και εξέφρασε την πεποίθηση του πως ο προϋπολογισμός «έχει υπονομευθεί από τα 2,7 δισ νέα οικονομικά μέτρα, που είναι δεδομένα και προαπαιτούμενα και έχει υπονομευθεί και από την απόφαση του τελευταίου Eurogroup, που έχει το θετικό για τη βραχυπρόθεσμη απομείωση του χρέους, έχει όμως και δύο αρνητικά:

1. Ο κόφτης δεν σταματάει το 2018 και δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσει. 2. Αποδέχθηκε η ελληνική κυβέρνηση τελικά το 3,5%. Ο καβγάς γίνεται για το εάν αυτό το 3,5% θα είναι για τρία, πέντε ή δέκα χρόνια».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής μίλησε και για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού αποκαλύπτοντας πως παρότι η διαδικασία ξεκίνησε το καλοκαίρι ακόμη δεν έχουν μεταφερθεί ούτε οι πρόσφυγες που έχουν βρει προσωρινό κατάλυμα στην περιοχή. Μάλιστα οι πρόσφυγες, σύμφωνα με επιστολή – απάντηση από την «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ» σε ερώτηση του προς τον αρμόδιο υπουργό, έπρεπε να έχουν φύγει από τις 30 Μαρτίου.

«Ανησυχώ διότι θυμάμαι ότι στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε και δεσμεύθηκε για ένα πράγμα: το πάγωμα των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες. Έγινε; Δεν έγινε... Γιατί δεν έγινε; Γιατί δεν είχε πάρει έγκριση απέξω και το μέτρο ματαιώθηκε», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ