ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2017: N. Παππάς κατά ΝΔ για τα εργασιακά

Προϋπολογισμός 2017: N. Παππάς κατά ΝΔ για τα εργασιακά
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ στην οποία καταλόγισε «ανήσυχη σιωπή» για τις διαπραγματεύσεις στα εργασιακά, εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Στην ομιλία του στη συζήτηση του προϋπολογισμού 2017, επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε στην τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων» και τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ανησυχεί γιατί φοβάται ότι αν η κυβέρνηση κερδίσει τη μάχη στα εργασιακά θα φανεί στα μάτια του κόσμου ότι δεν αποτέλεσε απαίτηση των δανειστών αλλά στον πυρήνα του δικού της προγράμματος.

Επεσήμανε δε, ότι "εάν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν θα είχαμε την απόφαση του Eurogroup που ήταν το αποτέλεσμα μιας μεθοδικά οργανωμένης διπλωματίας που ανέπτυξε η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα".

Ο Νίκος Παππάς κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει σαφή θέση στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη 13η σύνταξη και την απαλλαγή των νησιών με αυξημένες προσφυγικές ροές από τον ΦΠΑ και να εξηγήσει ποιες μεταρρυθμίσεις εννοεί η ΝΔ για να υπάρξουν χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα.

Αναφέρθηκε ακόμη, στο ζήτημα της αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών, σημειώνοντας πως μετά τη συγκρότηση του ΕΣΡ, το οποίο η κυβέρνηση θα στηρίξει σε υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό, θα υλοποιηθεί η σχετική διαδικασία που δεν ξεκινά από μηδενική βάση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ