ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2017: Η ΝΔ θα δεχόταν 100% αυτά που ζητά ο Σόιμπλε, είπε ο Καμμένος

Προϋπολογισμός 2017: Η ΝΔ θα δεχόταν 100% αυτά που ζητά ο Σόιμπλε, είπε ο Καμμένος
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με επίθεση στη Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε την ομιλία του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017 στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος διερωτήθηκε ποιος θα ήταν ο προϋπολογισμός εάν κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ. και πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επικαλέστηκε μάλιστα μια τηλεοπτική συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, στην οποία είπε πως «εμείς θα δεχόμαστε 100% αυτά που ζητά ο Σόιμπλε και όχι μόνο αυτά αλλά και παραπάνω».

«Θα ψήφιζαν μέτρα πάνω από 8,8 δισ., βασισμένα στο πλεόνασμα του 4,5% για το οποίο είχαν δεσμευθεί για την περίοδο 2016 - 2019. Οι επικουρικές θα είχαν εκμηδενιστεί. Οι συνταξιούχοι θα έβλεπαν στο ΑΤΜ μείωση πάνω από 50% στο εισόδημά τους. Δεν θα απολάμβαναν του προνομίου της ελάχιστης εγγυημένης σύνταξης, ενώ σήμερα προστατεύθηκαν. Η ανεργία θα είχε εκτοξευτεί γιατί ο κ. Μητσοτάκης θα απέλυε 15.000 υπαλλήλους, όπως προέβλεπε το πρόγραμμα που είχε υπογράψει η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Η αντιπολίτευση είναι ναι σε όλα», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Αναφορικά με το μέρισμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε πως είπε ότι «βγαίνει από το πλεόνασμα που πλήρωσε με αίμα ο λαός».

Σχολιάζοντας τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα και τις τοποθετήσεις του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε πως «οι ανακοινώσεις έχουν να κάνουν με την προκλητικότητα της Τουρκίας, όχι την εξωτερική πολιτική. Δεν πρέπει να υπάρχει μία ξεκάθαρη απάντηση;».

Απευθυνόμενος μάλιστα στους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τους ρώτησε τι θα έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου εάν αντιμετώπιζε αυτή την τουρκική προκλητικότητα: «Σας θυμίζω ότι και ο Γεράσιμος Αρσένης και ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος τέτοιες κινήσεις είχαν κάνει», είπε ο Π. Καμμένος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ