ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2017: Δεν σας σώζει τίποτα, λέει ο Δ. Κουτσούμπας

Προϋπολογισμός 2017: Δεν σας σώζει τίποτα, λέει ο Δ. Κουτσούμπας
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2017, που μίλησε για κατρακύλα και σχολίασε με αρκετή δόση ειρωνείας: «Δεν σας σώζει τίποτε, ούτε ο Κάστρο, ούτε ο Πανάγιος Τάφος, ούτε τα ταξιδάκια με τους Χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «εργαλείο νέας αφαίμαξης του λαού προς όφελος του κεφαλαίου» και σημείωσε πως το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης αποκαλύπτεται από την πολιτική που ακολουθεί στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων.

«Πριν τις εκλογές κατηγορούσατε τον κ. Σαμαρά πως ξεπουλούσε τη χώρα και βγάζατε πύρινους λόγους χαρακτηρίζοντας το νερό κοινωνικό αγαθό και έγκλημα τα επενδυτικά σχέδια για το Ελληνικό, όμως η δική σας κυβέρνηση ήταν αυτή που προχώρησε στο μεγαλύτερο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που έγινε ποτέ παγκοσμίως, όπως παραδέχτηκε από το βήμα της ΕΣΕΕ - ο νέος Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησή σας», είπε.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ασφαλιστικό, λέγοντας ότι ο κύριος Τσίπρας μαζί με τον κ. Κατρούγκαλο θα μείνουν στην ιστορία ως οι «πραγματικοί δήμιοι του ασφαλιστικού συστήματος», αφού έκαναν και ότι δεν τόλμησαν οι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι προηγούμενοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ