ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2017: Δεν εντάσσονται στον εκλογικό σχεδιασμό οι εξαγγελίες Τσίπρα

Προϋπολογισμός 2017: Δεν εντάσσονται στον εκλογικό σχεδιασμό οι εξαγγελίες Τσίπρα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ουσιώδη πλευρά της στρατηγικής μας για έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια, συνιστούν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν εντάσσονται σε κάποιο εκλογικό σχεδιασμό.

Μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017 ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν παραβιάζουν τη συμφωνία με τους θεσμούς, αλλά αξιοποιούν περιθώρια που η πολιτική μας και οι θυσίες του λαού δημιούργησαν.

« Είναι δε συστατικό μέρος του θετικού σχεδίου που έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό για έξοδο από την κρίση, με την κοινωνία όρθια, με κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, παρά τους ασφυκτικούς ακόμη περιορισμούς», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη δεύτερη αξιολόγηση τόνισε πως πρόκειται για κρίσιμο σταθμό της ολοκλήρωσης αυτού του προγράμματος. «Το σχέδιο μας αυτό προχωρά στην τελική ολοκλήρωσή του και ανατρέπει κάθε σενάριο για τέταρτο μνημόνιο» είπε και πρόσθεσε πως μέσα στους πρώτους μήνες του 2017 θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την είσοδο στην ποσοτική χαλάρωση και την έξοδο στις αγορές.

«Ας συζητήσουμε πόση ανάπτυξη μπορούμε να πετύχουμε και στη βάση αυτή να βρούμε τι πλεονάσματα μπορούμε να πετύχουμε», είπε χαρακτηριστικά, προτείνοντας η συζήτηση με τους δανειστές να φύγει από τα πλεονάσματα και να πάει στο μέγεθος της ανάπτυξης.

«Βασική προϋπόθεση είναι ο χρόνος», τόνισε ο κ. Δραγασάκης συμπληρώνοντας πως «δεν αρκεί να βγούμε κάποτε στις αγορές, να μπούμε κάποτε στην ποσοτική χαλάρωση. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν τους πρώτους μήνες του 2017 για να μην επαναληφθούν τα λάθη του 2014 με την έκδοση ομολόγου όπως - όπως».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ