ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Καμμένος για Τουρκία: Μπορεί να υπάρξει «ατύχημα» στο Αιγαίο

Π. Καμμένος για Τουρκία:  Μπορεί να υπάρξει «ατύχημα» στο Αιγαίο
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για κίνδυνο «ατυχήματος στο Αιγαίο προειδοποιεί ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του αναφερόμενος στις τουρκικές εναέριες παραβιάσεις αλλά και την προκλήσεις της χώρας με την αμφισβήτηση της ελληνικότητας των νησιών του Αιγαίου.

«Όταν γίνονται ακραίες δηλώσεις εντός και εκτός του τουρκικού Κοινοβουλίου, ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί εμπλοκή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για την προκλητικότητα των Τούρκων και την πρόσφατη αμφισβήτηση των Ιμίων, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απαντά στο ότι δεν υπάρχουν αμφισβητούμενες περιοχές στο Αιγαίο, ούτε γκρίζες ζώνες. Όσον αφορά το ερώτημα «πού το πάει ο Ερντογάν», αναφέρει:

Θεωρώ ότι ο Ερντογάν βλέπει την εξέλιξη της κατάστασης στη Συρία και ιδιαίτερα τη δημιουργία πλέον κουρδικού κράτους, στην οποία διαφωνούν οι μεγάλες χώρες. Για αυτό το λόγο αυξάνει τις απειλές προς την Ελλάδα προκειμένου να διαπραγματευτεί, κάποια στιγμή, μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Τραμπ.

Στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρεται στην Real News και για το αν ανησυχεί σαν υπουργός Άμυνας για πρόκληση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίοι λέγοντας:

Δεν ανησυχώ για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με την έννοια της πολεμικής πράξης. Όταν, όμως, συνεχίζονται οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από την πλευρά της Τουρκίας και υπάρχουν αερομαχίες, είναι ανά πάσα στιγμή επικίνδυνο να γίνει ένα "ατύχημα". Όταν γίνονται ακραίες δηλώσεις εντός και εκτός του τουρκικού Κοινοβουλίου, ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί μια εμπλοκή.

Ο Πάνος Καμμένος επίσης σημειώνει πως όταν και αν οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να έρθουν αντιμέτωπες με τυχόν προκλήσεις, είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Όπως λέει: «το ηθικό των Δυνάμεων είναι πάρα πολύ υψηλό, και είναι πανέτοιμοι. Το διαβεβαιώνω εγώ προσωπικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ