ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λύση για το πρόβλημα των εργατικών κατοικιών

Λύση για το πρόβλημα των εργατικών κατοικιών
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το κουβάρι για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εργατικών κατοικιών ξετυλίγει η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση συμπληρώνονται οι όροι έκδοσης παραχωρητηρίων σε κληρούχους κατοικιών και διαμερισμάτων του ΟΕΚ. Η υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση ξεκινά να δώσει λύση στο πρόβλημα που αφορά 150 οικισμούς και 11.134 κατοικίες.

«Θα οριστεί ενιαία τιμή, δίκαιη και συμφέρουσα για τους οικιστές, αλλά και τρόποι διευκόλυνσης της πληρωμής με σκοπό να αποκτήσουν τα σπίτια τους με την αξιοπρέπεια που τους αρμόζει», σχολίασε και πρόσθεσε ότι η τιμή, που θα καθοριστεί βάση της παλαιότητας, γεωγραφικής θέσης, τρόπου κατασκευής κλπ., θα είναι ευνοϊκότερη από αυτή που ισχύει σήμερα.

Εν τω μεταξύ, η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου ανακοίνωσε πως την Τετάρτη θα κατατεθούν τρεις υπουργικές τροπολογίες που θα αφορούν:

α) στην παράταση για έναν ακόμα χρόνο του προγράμματος «Στέγαση κι Επανένταξη»,

β) στην κατάργηση του παράβολου των 46 ευρώ που πληρώνουν ανασφάλιστοι ανάπηροι για να πάρουν πιστοποιητικό αναπηρίας στο ΚΕΠΑ (σ.σ. την ρύθμιση είχε προαναγγείλει η Έφη Ατχτσιόγλου στην ομιλία της στον προϋπολογισμό) και,

γ) την παράταση της σύμβασης 16 εργαζομένων στο ΕΚΑ προκειμένου να καλυφθεί -όπως είπε- ένα κενό 20 ημερών που υπάρχει από την ημερομηνία πρόσληψης μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής απόφασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ