ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Λεβέντης: Να απολυθεί το 30% των δημοσίων υπαλλήλων

Β. Λεβέντης: Να απολυθεί το 30% των δημοσίων υπαλλήλων
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων που «δεν δουλεύουν», ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος υποστήριξε ότι «το 30% των υπαλλήλων στο δημόσιο δεν παράγει».

«Είναι δημόσιος κίνδυνος» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και σημείωσε ότι πρέπει να γίνει μελέτη για να διαπιστωθεί ποιο καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Αναφορικά με τις συντάξεις πρότεινε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, να τεθούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τις υψηλές και να τεθεί πλαφόν για όσους λαμβάνουν δύο και τρεις κύριες συντάξεις. Είπε χαρακτηριστικά ότι όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια και είναι συνταξιούχοι αλλά έχουν χαμηλή σύνταξη θα πάρουν και το έκτακτο επίδομα και σημείωσε πως έτσι αναδεικνύεται η στρέβλωση του συστήματος.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ζήτησε να μειωθούν στο μισό οι μισθοί και οι συντάξεις των βουλευτών και η αντίδραση «στη Βουλή, από κάτω, ήταν να με μουτζώνουν».

Ο κ. Λεβέντης ζήτησε επίσης να καταβάλλουν εφάπαξ φόρο 200 ευρώ όσοι λαμβάνουν μισθό και σύνταξη άνω των 1.500 ευρώ για να ενισχυθεί η άμυνα της χώρας.

«Μη λαμβανομένων μέτρων, μπαίνουμε σε καθεστώς Βουλγαρίας, όπου μισθοί και συντάξεις θα κόβονται αυτόματα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ