ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μ. Μπαλαούρας έδιωξε από τη Βουλή εκπρόσωπο εργαζομένων

Ο Μ. Μπαλαούρας έδιωξε από τη Βουλή εκπρόσωπο εργαζομένων
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ένταση επικράτησε στη Βουλή, στην επιτροπή που συζητά το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, όταν ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του καζίνο της Πάρνηθας Ηλίας Κόκκαλης αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση της Κατερίνας Παπανάτσιου ότι αποσύρεται το άρθρο που αφορούσε στην μεταφορά του εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων.

«Προβοκάτσια, προβοκάτσια, τι είναι αυτά, αφήνετε στον δρόμο 2.000 εργαζόμενους», φώναξε ο Ηλίας Κόκκαλης ακούγοντας την υφυπουργό Οικονομικών να ανακοινώνει την απόσυρση του άρθρου.

Οι αναφορές του σε «προβοκάτσια» προκάλεσαν αντιδράσεις με τον πρόεδρο της επιτροπής Μάκη Μπαλαούρα να τον «αποβάλλει» από την αίθουσα. «Φεύγεις... Προβοκάτσια ποιος έκανε; Η υπουργός ή εμείς;», είπε στον εκπρόσωπο των εργαζομένων του “Mont Parnes” και συνέχισε: «Σε παρακαλώ σου είπα, βγες έξω, εδώ είναι Βουλή».

Αργότερα, σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους έλεγε πως σήμερα ο κ. Τσακαλώτος υπέγραψε να πεταχτούν στο δρόμο 2000 εργαζόμενοι.

Ο Ηλίας Κόκκαλης είχε κληθεί μαζί με άλλους εκπροσώπους εμπλεκόμενων φορέων να εκφράσουν τις θέσεις τους για το νομοσχέδιο που αφορά στον πτωχευτικό κώδικα και το πλαστικό χρήμα. Στο νομοσχέδιο παραμένει, όπως είπε η Κατερίνα Παπανάτσιου, το άρθρο που ρυθμίζει θέματα χορήγησης άδειας στο Ελληνικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ