ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαλλιά κουβάρια στη Βουλή μετά τη «βόμβα» του ESM

Μαλλιά κουβάρια στη Βουλή μετά τη «βόμβα» του ESM
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Έντονες «αναταράξεις» προκαλεί η απόφαση βόμβα του ESM να βάλει πάγο στα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Στη Βουλή, όπου συζητείται η τροπολογία για τη χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος σε 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους, υπήρξε ένταση, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις ανατρέπουν τα δεδομένα.

Τόσο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιαδης όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησαν ενημέρωση και επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της. «Ξέρετε τι κάνετε; Ξαναβλέπουμε το θέατρο του παραλόγου που ζήσαμε το καλοκαίρι του 2015», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης κι όταν διαμαρτυρήθηκε η Θεανώ Φωτίου σχολίασε: «Εδώ δεν κάνουμε γεμιστά και μαρμελάδες...».

Στην παρέμβασή του σημείωσε μεν ότι η ΝΔ θα στήριζε τη ρύθμιση για τους χαμηλοσυνταξιούχους, πρόσθεσε όμως, ότι είναι διαφορετικό να γίνεται με έναν τρόπο που εκθέτει τη χώρα. Ο Αδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στην κριτική που δέχεται η αξιωματική αντιπολίτευση για σύμπλευση με τις θέσεις του ΔΝΤ, επέστρεψε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι εκείνη που φόρτωσε στη χώρα τον "κόφτη", το υπερταμείο και τόσα άλλα. «Μας φορτώσατε με ψέματα, για να πάρετε την εξουσία και να γίνεται τα παιχνιδάκια του Σόιμπλε», συμπλήρωσε.

Ενημέρωση για την «βόμβα» που έριξαν οι δανειστές ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι κοροϊδεύει τους πολίτες. « Έχουμε την αίσθηση ότι κοροϊδεύετε κόσμο. Βάζετε τη Βουλή να ψηφίσει και την καλείται να ξεψηφίσει... Πρέπει να διευκρινίσει η κυβέρνηση πριν τις ψηφοφορίες και το ζήτημα που αφορά στην τροπολογία για το εφάπαξ, αλλά και για το αν έχετε ή όχι συμφωνήσει για δέκα χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα», είπε.

Ψυχραιμία συνέστησε η Θεανώ Φωτίου που σχολίασε πως είναι «η γνωστή ιστορία των δανειστών», καθώς -όπως είπε- τα μέτρα θα ψηφιστούν και «θα δείτε ότι δεν θα συμβεί τίποτα στο τέλος». Η αναπληρώτρια υπουργός επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη, εγκαλώντας τον για αναξιοπρεπή συμπεριφορά που ρίχνει το επίπεδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ